Hakikat Yayıncılık - Muhterem Ömer Öngüt’ün Eserleri | Hakikat Dergisi | Hakikat Medya | Hakikat Kırtasiye
Arama Yap
GÜNDEM - Kerkük Saatini Bekliyor! - Ömer Öngüt
Kerkük Saatini Bekliyor!
GÜNDEM
Uğur Kara
1 Temmuz 2006

 

Kerkük Saatini Bekliyor!

 

Kâfirin sözüne güven olmaz, kâfirden dost olmaz, kâfirin şerefi olmaz. (Kıbrıs meselesinde gördünüz. Verdikleri sözleri tutmuyorlar. Acziyetimizden fütursuzca, utanmazca istifade etmeye çalışıyorlar. Bizi bu acziyete düşürenleri Allah'a havale ediyoruz.)

Küffar milletleri özellikle Türkiye üzerinde büyük çalışmalar yapıyorlar. Uzun vadeli planlar tertip edip, birlikte uyguluyorlar. Hemen hemen her işleri belli bir plan çerçevesinde adım adım yürütülüyor. Her küffar devleti kendi payına düşeni becerebildiği kadar icra etmeye çalışıyor.

Kıbrıs meselesi olsun, Ermeni meselesi olsun, genel olarak Avrupa Birliği meselesi olsun bu böyledir.

Bunun böyle olduğunu nereden anlarsınız?

Çevirdikleri planlar istedikleri neticeleri vermediği halde kör parmağım gözüne uğraşıp dururlar. Ermeni meselesi bariz bir örnektir. Türkiye'de toplantılar tertip edecekler, halkı hazırlayacaklar, suçluluk duygusuna düşürecekler, sırasıyla parlamentolar ve hükümetler nezdinde kararlar alacaklar, sonunda öldürücü darbeyi vuracaklardı. Fakat yalan üzerine politika yapmanın bedelini ödediler. Türk milleti, tarihte kendisine yapılmak istenen soykırımları hatırladı. Küffarın bütün planları ters tepti. Ancak hâlâ aptal gibi kendi ajandalarındakini devam ettiriyorlar.

Küffarın ajandasında birçok konu var. Hoşgörü adı altında Türk'ün cihad ruhunu öldürmek, AB'ni kullanarak topraklarını ve ekonomik varlıklarını ele geçirmek, ve belki de en yakın bir tehdit olarak Kürt devleti adı altında ikinci bir İsrail kurmak.

Küffar adım adım planlarını çevriyor, oyununu oynuyor. Bize düşen bu planları bozmaktır, bu oyunu başlarına geçirmektir.

Yakın zamanda referandum falan derken Kerkük şehrini Kürt bölgesine katıp bir devlet ilan etmeyi hesap ediyorlardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye 500 bine yakın askerini konuşlandırması bütün heseplarını alt-üst etti. Durdular. İran'ı vurma planları bile aksadı. Düşünüyorlar. Türkiye bu hareketi ile hem Kürtleri, hem ABD'yi, hem de yahudiyi karşısına almış oldu. Bu mesele artık bir dönüm noktasına geldi. Askerimiz Kerkük'e girebilir.

"Kapımızda savaş rüzgárı estirecek kriz

DEVLETİN çok önemli makamlarında hissedilen ve giderek yükselen ağır bir kriz var.

Volkanik bir hızla yaklaşan bu krizin adı Kerkük...

Soru şu:

-Eğer Barzani Kerkük'ü bir Kürt kenti olarak ilan eder ve federatif sınırlarının içine alırsa Türkiye ne yapacak?

Bu soru Milli Güvenlik Kurulu'ndan Dışişleri'ne, oradan Genelkurmay karargáhına kadar gidiyor.

Ve önceki gün soruyu Dışişleri Bakanlığı'nın çok önemli bir ismine soruyorum.

İşte cevap:

...

Yani böyle bir durumda artık olayları kimse kontrol edemez.

- Bu oraya gireriz anlamına mı geliyor.

O saatten sonra kimse ne olacağını bilemez anlamına geliyor.

...

Bu konuşmaların buraya aktarmayacağım bölümlerinden çıkardığım yorum ise şu:

- Kerkük'te bir fiili duruma karşı Türkiye'nin reaksiyonu "çok özel sır" kapsamındadır.

Evet, Kerkük önümüzdeki dönemde Türkiye'nin gündemine "volkanik bir kriz" olarak düşecek.

Nitekim Talabani'nin önceki gün söylediği şu söz bu krizin derinliğini daha da netleştiriyor:

- Türk ordusunun sınıra yaptığı yığınak halkımızı tedirgin ediyor.

Bu sözün perde arkasındaki anlamı ise şu:

- Türk ordusunun sınırda yarattığı sıcak durum yüzünden Kerkük'ü bir Kürt kenti olarak ilan edip Kürdistan federe devletine katamıyoruz.

Eğer böyle bir durum olursa "savaş rüzgárları" esmeye başlayacak demektir.

Dikkat..." (29 Mayıs 2006, Fatih Çekirge, Hürriyet)

"• Kürtler yakında Musul'a sahip çıkacak. Irak'ta Kerkük sorununu çözüme kavuşturmak için 2007 yılındaki referandum beklenirken, Kürt yetkililer birçok spekülasyonu beraberinde getirecek olan yeni bir girişim başlatıyor. Kuzey'deki yerel hükümetin ortaklarından Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Musul kenti için harekete geçiyor. Kürtler, ülkenin kuzeyindeki Musul'un, Kuzey Irak'ta federal bir yapıya kavuşan yerel hükümete bağlanmasını talep ediyor. Türkmen, Kürt ve Arapların birlikte yaşadığı Kerkük'ün statüsü 2007'de yapılması planlanan referandumla tayin edilecek. Irak'ın kuzeyinde yerel bir hükümet kuran Kürt yönetimi, petrol bakımından zengin Kerkük'ün de bölgenin sınırları içine katılmasını istiyor.

• Sünni nüfusun yoğun olduğu Musul da Kerkük gibi zengin petrol rezervleriyle dikkat çekiyor. Musul Vali Yardımcısı ve Mesud Barzani'nin lideri olduğu IKDP'nin Musul'daki 14. Şubesi'nin Başkanı olan Hesrev Goran, Erbil merkezli Hewler Post gazetesine yaptığı açıklamada 'Musul sorunu da Kürtler için Kerkük ve Hanekin meselesi gibidir' dedi. Goran, Musul'un bir bölümünün Kürt bölgesine bağlanması için çalışacaklarını belirterek 'Bunun için Kürt yetkililerle yeni bir strateji geliştirmemiz gerekiyor' diye konuştu. IKDP'li yetkili, 'Önümüzdeki dönemde Musul dahil bütün şehirlerde yapılacak valilik seçimleri için Kürdistan ittifakının güçlü bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü' de kaydetti.

•… Sayın Yalçın Küçük son zamanlarda sık sık aynı iddiayı dile getirip, uykuda olanlara -uyandırma servisi- olarak hizmet vermeye devam ediyor, ben de ondan aldığım mesajı sizin ayağınıza bağlıyorum efendim, kitlesel uyandırma servisi olma dışında yapacak fazla bir şey gözükmese de... Şimdi, çok dikkatle Sayın Yalçın Küçük'ün analizini okuyalım, diyor ki; Türkiye Musul'u alamaz ise yakında Diyarbakır'ı vermek zorunda kalacak, ya büyüyeceğiz, ya küçülmek zorunda kalacağız..." (Güler Kömürcü, 03 Mayıs 2006)

"Kısa süre önce Türkiye'de bulunan ünlü piyasa yatırımcısı George Soros, ABD'nin Irak'tan çekilmesi için Irak'ta Türkmenler ve benzeri azınlıkların korunması gerektiğini, Türkmenler korunmazsa Türkiye'nin müdahale edebileceğini söyledi.

NEW YORK - Türkiye ziyaretinden hemen önce verdiği bir demeçte Bush yönetiminin Irak politikasını eleştirirken Türkiye'yi de Ermeni soykırımını tanımamakla suçlayan Soros'un, Türkiye'ye geldikten sonra Irak değerlendirmelerine Türkmenleri de eklemesi dikkati çekti.

Soros, Business Week dergisine verdiği demeçte "Irak'tan düzenli bir biçimde çekilmemiz lazım. Bunun için de gruplar arasında siyasi bir anlaşma gerekiyor. Örneğin Türkmenler gibi azınlıkların korunması için yeterince güvenlik sağlanması gerekiyor. Irak'ta büyük bir Türkmen toplumu var ve korunmazlarsa Türkiye müdahale edebilir" diye konuştu." (NTV-MSNBC, 23 Haziran 2006)

 

Türkiye Kerkük'e Girerse Ne Olur?

Hatırlarsak 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan sonra bütün haklı sebeplerimize ve Yunanistan'daki sol cuntanın kötü şöhretine rağmen hemen bütün küffar devletleri karşımıza geçtiler. Ambargolar uygulandı. 1980 öncesinin yokluk ve anarşi ortamının sebeplerinden birisi de budur. Davamız haklı olduğu için askerî tehditte bulunamadılar. Bunun ötesinde ellerinden geleni arkalarına koymazdılar.

Kerkük'te bir Türk varlığını kesinlikle kabul etmek istemezler.

Küffar Batı sınırlarının dışına çıkan, topraklarına toprak katan bir Türkiye'yi kesinlikle içine sindiremez. Kıbrıs konusunda yaşananların en büyük sebeplerinden birisi de budur. Türklerden korkarlar. Mümkünse bölmek, o da olmazsa sınırları içine hapsetmek isterler. Türk askeri sınırından dışarı adım attığı an hepsi birden hop oturup hop kalkarlar. 1990'lı yıllarda PKK'ya karşı yürütülen Kuzey Irak operasyonlarına da benzer tepkiler vermişlerdi. Hem Türkleri sevmezler, hem de korkarlar.

Binaenaleyh böyle bir durumda siyasi, ekonomik, askerî ambargolar yaşanabilir.

Daha ötesi, Türkiye'ye yönelik Batı merkezli tehdit ve baskılar karşısında Rusya gibi ülkelerin müdahaleleri işin boyutunu çok daha büyük mecralara çekebilir. Allah-u alem er yada geç Kuzey Irak'ta yaşanacak bu gelişme; beklenen "büyük kapışma"ların fitilini ateşleyecek kadar önemli bir hadisedir. Yunan için bulunmaz fırsattır.

Amerika Türkiye'yi silahlı tehditle çıkarmaya çalışır mı? Zor!

"FT: ABD, gerekirse Türkiye için askeri önlem alsın!

Amerikalı strateji uzmanı, ABD'nin Türkiye ve İran'ın Irak'a yönelik müdahalesi karşısında gerekirse askeri önlem alması gerektiğini ifade etti.

Amerika'nın önde gelen düşünce kuruluşlarında Center for Strategic and International Studies'de kürsüsü bulunan Antony Cordesman, Financial Times gazetesinde yayınlanan makalesinde, ABD ve İngiltere'nin, Türkiye ya da İran'ın Irak'a müdahale etmemesi için "diplomatik ve askeri" önlemler alması gerektiğini savundu." (03 Mayıs 2006, Milliyet internet)

 

Bıçak Kemiğe Dayandı:

Bıçak kemiğe dayandı.

Kerkük sahibini bekliyor.

Hakikat dergimizin Mayıs sayısının kapak spotunu hatırlatalım:

"Önümüzde vahim günler gelebilir. İmanımızı ve Vatanımızı korumak için niyet-i hâlisa ile ne lâzımsa onu yapmalıyız!"

Dış harp tehlikesi olduğu kadar içimizde de birçok sıkıntılar var.

Avrupa ve Amerika ile işi pişiren, Avrupa otellerindeki gizli cemiyet toplantılarının müdavimi olmaya hazırlanan ihanet ehli münafıkların suret-i hak'tan görünen beyanlarına aldanmayalım.


  Önceki Sonraki